Czy da się zasymulować przyszły wskażnik RSI?

Obrazek
dziad
Człowiek
Posty: 28
Rejestracja: 14 kwie 2017, 18:58
Reputacja: 0

Czy da się zasymulować przyszły wskażnik RSI?

Post autor: dziad » 30 lis 2017, 19:55

Już tłumaczę o co chodzi. Zależy mi aby wiedzieć, że jeżeli na skali 30M mamy kurs 1000USD i RSI wynosi 50 to do jakiej wartości musi spać kurs w najbliższym czasie (kolejnych 30min) aby RSI wynosiło np. 30? można coś takiego zasymulować?

Awatar użytkownika
deep
Wor w zakonie
Posty: 485
Rejestracja: 13 lip 2016, 18:32
Reputacja: 0

Re: Czy da się zasymulować przyszły wskażnik RSI?

Post autor: deep » 03 gru 2017, 10:12

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wska%C5%B ... %C4%99dnej

RSI=50 jest przy a/b=1 czyli kurs się "uśrednił" na danym poziomie (wzrosty równe spadkom).
jeżeli mamy mieć rsi=30 to a/b wynosi 10/7 czyli spadki 30% dają taki wynik?
Przy 1000 musiałoby spaść na 700.
Chyba XD

Awatar użytkownika
zumman
Wor w zakonie
Posty: 145
Rejestracja: 25 lip 2016, 0:27
Reputacja: 0

Re: Czy da się zasymulować przyszły wskażnik RSI?

Post autor: zumman » 04 gru 2017, 19:55

Tak, można wszystko policzyć. Wskaźniki wiadomo jak są liczone. Tylko dane ustalić i wychodzi Ci wartość wskaźnika.
Ale gdzie to wklepać by zasymulowało od razu na wykresie, nie wiem.

ODPOWIEDZ